Bengt AbrahamssonBengt som har hjälpt oss med vårt hus, från början med ritningen och är kvalitetsanvarig under hela bygget dvs han kontollerar att allt är som det ska. Han jobbar på Fiskarhedenvillan i Mora. Mycket hjälpsam person som alltid tar sig tid! Tack Bengt! Ni  hittar honom på Fiskarhedenvillan.se under Mora.

Resning av takstolar och taket

Var ett tag sedan vi skrev nåt inlägg, har varit fullt upp med jobb, barn och husbygget. Nu har vi varit på Ultraljud för Amelies lillasyster eller bror. Allt såg bra ut! Vi fick nytt BF datum 27 mars. Känns bra då vi fick lite mer tid att bli klara med huset, har ju tänkt flytta in i mars 2010. Lite bilder då taket kom till:


Husritningen

Baksida samt sidan av huset med garaget (de små fönstren)Framsida, kök och matplats.

Ritningen över insidan på huset, ritningarna är framtagna av oss och Fiskarhedenvillan, Bengt Abrahamsson. De tog som tidigare nämnts tid att rita huset, det blev flera redigeringar av ritningen tills vi var nöjda! Husytan är på 151 kvm2. Vi ville ha ett stort vardagsrum och kök därför att det är där man mest spenderar sin tid.

Till barnens rum

Hittade dessa söta skyltar, passar på Amelies dörr samt till nummer tvås rum. H*n ligger i magen och beräknas titta ut i mars 2010 samtidigt som vi tänkt flytta in!

           

Ytterväggarna på plats

Sedan kom väggarna, de yttre på plats. Kändes mer och mer som ett riktigt hus då!


Regn

Sen kom regnet. Det regnade och regnade vilket försvårade allting vi skulle göra. Vi fick skaffa stora presenningar och täcka allt lösvirke med. Felet vi gjorde var att vi inskaffade gröna lättviktspresenningar men när de låg plant på marken så regnade det igenom in på virket! Så ett tips är att satsa på rejälare presenningar. Vi hade nämligen bestämt oss för att måla panelen före den sattes upp för att slippa göra detta när huset/panelen kommit upp men det var svårt att genomföra när det regnade. Som tur var hade vi ett garage att stå i...

Bilden är tagen på kvällen, "ljusglimtarna
" man ser är regnet mot kameralinsen...

Huset kommer!

I augusti 2009 kom vårt hus! Vi hade väntat länge på denna dagen. Bilder då huset kommer samt stomresning.


Midsommar 2009

När bygget kommit igång tog vi lite semester och åkte ner till västkusten, Göteborg och Marsstrand. Mysigt trots en del regn...Vi kunde inte göra så mycket själva utan plattan gjöts och rörmokarna gjorde sitt jobb. Vi väntade på husleveransen som skulle komma 25 augusti. Vi längtade!


Amelie älskade Liseberg! Kaffekopparna med pappa=KUL!
Vår fina dotter Amelie med midsommarkrans i håret:Bad i havet! Västkusten är bäst!


Plattan gjuts del III.

Äntligen gjuts plattan, efter mycket om och men av Skanska AB, resultatet blir helt okej.

Plattan gjuts del II.

Här ser man trettio centimeter markisolering och golvvärmeslingor, Lindkvists Rör i Mora har lagt ut golvärme före gjutning.

Plattan gjuts

Utsättning av plattan av Axelssons Markarbeten i Mora.

Historik

Vi började planera vårt hus i januari 2009. Vi tittade runt på lite olika husmodeller, åkte runt samt kollade kataloger från olika husbolag. Vi blev intresserade av Fiskarhedenvillorna då vi tyckte dessa såg väldigt fina ut samt hade ett bra pris. Vi kom i kontakt med bengt.abrahamsson@fiskarhedenvillan.se som jobbar på Fiskarhedenvillan i Mora. Den hustyp som vi tyckte passade oss bäst då var husmodellen Lommen http://www.fiskarhedenvillan.se/vara_hus/1-plan/Lommen/. Vi gillade den då det var öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt ganska många rum för den lilla ytan. Men när vi började planera mer så kom vi fram till att för att vi skulle kända oss nöjda så var det nog bäst om vi ritade vårt eget hus, med hjälp av Bengt samt Fiskarhedenvillans arkitekt nere i Borlänge. Så började vår resa, man kan säga att det blev lite vändor hit och dit med ritningen innan vi blev nöjda. Min sambo som är hantverkare är otroligt noggrann och välplanerad så till sist blev vi nöjda med ritningen efter flertalet redigeringar. Vi kommer att kalla huset för Fiskarheden Special. Huset är på 151 kvm2 plus  garaget på 37 kvm2 som sitter ihop med huset. Liksom Lommen har vi högt ryggåstak, öppen planlösning mellan vardagsrum och kök men lite större badrum samt 3 lite större sovrum och en lite större tvättstuga samt en stor carport utanför garaget med plats för två bilar. Det vi önskade oss mer var ett allrum för barnen men det fick inte plats, får bli nästa hus. I juni 2009 var vi igång med tomtröjning och förberedelser för att gjuta den enligt hantverkarna, "stora plattan". Såg stor ut eftersom den både innehöll huset samt garaget. Lite bilder:

RSS 2.0